“Florin, ce faci tu aici?” – mărturia personală

Am simțit vocea Duhului Domului întrebându-mă: “Florin, ce faci tu aici? Te străduiești să convingi oamenii să închirieze, să vândă și să cumpere, timp în care milioane de oameni mor departe de a cunoaște iubirea din inima Mea pentru ei. Parcă te rugai pentru misionari…” Aceasta a fost întrebarea care a determinat decizia noastră de a schimba cursul vieții noastre și în final de a merge în Madagascar ca și misionari pe termen lung. În acea perioadă lucram la Blitz Imobiliare – una dintre cele mai prestigioase companii imobiliare din Cluj-Napoca unde aveam o carieră foarte promițătoare în față.

Dar povestea începe din copilărie… Încă de pe la vârsta de 9 – 10 ani Dumnezeu a vorbit inimii mele de copil în timp ce învățam pe de rost versetele din Matei 9:37-38, în biserica penticostală din Aiud: “Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii. Rugați dar pe Domunul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.” Atunci am înțeles că trebuie să mă rog pentru lucrători și mă rugam cam așa: “Doamne, te rog scoate lucrători la secerișul Tău, dar nu aici în România (deși știam că și în România este nevoie de lucrători) ci în zone izolate, în triburi și insule, unde oamenii nu ar putea să audă despre Tine decât dacă ar merge astfel de lucrători să le spună despre Tine”. În adolescența mea am participat la multe întâlniri și conferințe de tineret care aveau ca teme principale – Voia lui Dumnezeu, Cum să fii în centrul voii lui Dumnezeu pentru viața ta, Cum sa-ți descoperi chemarea… La fiecare provocare, fără nicio excepție gândul meu mergea spre misiune și îmi creștea inima la gândul că s-ar putea să fiu misionar odată… Nu știam însă de unde să încep și parcă nu era încă momentul potrivit…

Apoi am mers la facultate, am început să lucrez în Cluj Napoca și să mă stabilesc acolo. Încă din 2006 m-am implicat în biserica Eclesia unde am slujit în principal în echipa de laudă și închinare.

În 2009 am cunoscut-o pe Alina, care a crescut în biserica baptistă nr 2 din Dâmbul Rotund, Cluj-Napoca, iar în august 2010 ne-am căsătorit, implicându-ne împreună în continuare în biserica Eclesia. Alina s-a implicat mult în departamentul de școală duminicală pentru copii, având o experiență de mai multi ani de zile în acest domeniu.

În perioada martie 2013 – mai 2018 am avut bucuria de a fi parte din echipa de la biroul APME – Agenția Penticostală de Misiune Externă din Cluj. Fiind aproape de misionari, Dumnezeu îmi vorbea, dar momentul decisiv de a părăsi biroul și a deveni misionari de carieră, s-a produs în vara anului 2017. Provocat de frații de la birou care vedeau inima mea pentru misiune, împreună cu Alina ne-am luat o perioadă de o lună de zile de post și rugăciune. La finalul acestei perioade am știut amândoi că Madagascar este țara în care vom merge și unde vom începe misiunea de carieră.

În februarie 2018, împreună cu Marius (un prieten bun din biserică) și Virgil Dan (păstorul bisericii noastre), am vizitat Republica Madagascar pentru două săptămâni în vederea orientării noastre pentru mutare. Aici era o altă lume, oameni cu pielea diferită la culoare, o limbă total necunoscută, alte mirosuri, experiențe senzoriale total noi… În ciuda sărăciei îngrozitoare și a gândului că peste câteva luni ne vom muta și vom trăi în mijlocul acestor oameni, împreună cu cele două fetițe ale noastre, siguranța noastră că Dumnezeu ne cheamă în Madagascar nu s-a clintit deloc ci am primit o mare pace. Această siguranță nu a slăbit deloc nici când oamenii nu credeau în decizia noastră și ziceau că nu vom rezista și că ne vom întoarce peste 6 luni sau cel mult un an… nici când unii au încercat să ne descurajeze spunându-ne că nu se va alege nimic de educația copiilor nostri și de viitorul lor.

Altă experiență care ne-a întărit încrederea că Dumnezeu este suveran și ne va purta de grijă oriunde am fi, a fost cea cu fetița noastră mijlocie. Elisa Joyce s-a născut cu o malformație la inimioară – un defect de sept ventricular. Multe diagnostice medicale severe și groaznice au fost puse peste fetița noastră – că are un virus care efectiv îi distruge creierul, că este posibil să rămână o legumă care nu va umbla și nu va vorbi niciodată, că trebuie făcută o rezecție a jumătății de jos a plămânului drept din cauza unui emfizem pulmonar imens… Însă printr-o vedenie a sorei Rodica Volintiru Dumnezeu ne-a încurajat că lucrurile vor sta total diferit: “O văd pe fetița voastră sanatoasă, zburdând veselă și fericită prin curte pe iarbă” Medicii spuneau că nu va umbla și nu va vorbi niciodată dar Dumnezeu a zis contrariul – va zburda veselă și fericită. Din cauza complicațiilor am fost trimiși de medicii de la Târgu Mureș, în Germania la cea mai mare clinică de transplant de inimi de copii din Europa unde unul dintre directori este medicul român Eugen Săndică – unul dintre cei mai mari specialiști chirurgi pe inimi de copii din lume.

Dumnezeu a lucrat în chip minunat, Elisa a fost operată doar la inimioară iar medicul s-a mirat spunând: “Domnule Popa, nu știu ce s-a întâmplat de la ultimul CT făcut în urmă cu 2 luni și până acum, dar plămânii fetiței dvs. nu mai arată la fel. Sunt alți plămâni. Vom face doar operația la inimă.” Noi știm că Dumnezeu s-a atins de Elisa și a făcut-o sănătoasă. Acum este complet sănătoasă, o fetiță isteață, jucăușă, nu doar că vorbește muult dar și cântă foarte frumos. 🙂 și încă ceva – parcă nu știe să umble ci doar să țopăie și să zburde bucuroasă și plină de energie 🙂

Din 5 mai 2020 suntem binecuvântați cu a treia fetiță, Eliana Abigail, care s-a născut în Madagascar. Acum slujim cu bucurie aici, în mijlocul oamenilor unde ne-a chemat Dumnezeu, din octombrie 2018. Comunicăm cu oamenii în limba malgașă, ceea ce ne deschide multe uși și inimi…

Călătoria și povestea noastră continuă. Vă invităm să faceți parte din viața noastră prin susținerea în rugăciune, financiar dacă Dumnezeu vă pune pe inimă, prin încurajări și chiar prin a ne vizita aici pe câmpul de misiune. Și de ce nu … dacă simțiți chemarea din partea lui Dumnezeu, vă așteptăm să fim colegi misionari în Madagascar.

Abia așteptăm să vedem ce lucrări mari va face Dumnezeu în continuare. Este un mare har să fim parteneri cu Împăratul Universului!

Suntem binecuvântați pentru a fi o binecuvântare! Spre Gloria Împăratului!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: