Râuri în locuri secetoase… Drumuri prin pustie… ISUS este calea!

Mama lui Tody a fost vindecată la doar 3 zile după rugăciunea noastră, împreună cu echipa bisericii Betesda din Londra, în octombrie 2019. O minune pe care a făcut-o Domnul in viata acestei femei, a dus la formarea unei biserici noi (sigur, în curs de formare) în localitatea Ambatolahy la aproape 300 km de Antsirabe!

Timpul Domnului nu este același cu timpul omului. Familia lui Tody cere o biserică din octombrie 2019, noi am încercat în repetate rânduri să facem ceva pentru ei, dar nu am avut calea deschisă – după luna martie 2020 situația din Madagascar a devenit foarte instabilă, multe drumuri s-au închis și nu am putut merge spre Ambatolahy.

În 27 Septembrie 2020, în timp ce eram în biserica pastorului Naina la celebrarea celor 15 ani de când există biserica, Tody a intrat în biserică înaintând pe culoar până aproape în față. Tody chiar ne-a făcut o surpriză plăcută, pentru că nimeni dintre noi nu a știut că el va veni la Antsirabe. A fost trimis de întreaga lui familie să vină la Antsirabe pentru a vedea când le trimitem un pastor la Ambatolahy și a spus: ’’Nu mai plec acasă până nu am vești concrete!’’ Am vorbit din nou cu președintele Assemblee de Dieu, pastorul Rija, iar comitetul național al bisericii l-a găsit pe pastorul Faly, un apropiat colaborator din Antsirabe și proaspăt absolvent al Școlii Teologice din Antananarivo, ca fiind cel mai potrivit pentru a merge la Ambatolahy.

Astfel am pregătit o misiune specială la Ambatolahy – o misiune cum până acum eu personal nu am mai făcut aici în Madagascar. În perioada 15 – 19 Octombrie, împreună cu o echipă de aproape 20 de oameni, cu familia noului păstor Faly (soția lui – Tahina și cei 3 copii ai lor), și o formație muzicală specială care a venit din Antananarivo, am pornit să spunem și altora despre dragostea și salvarea lui Hristos.

Despre familia pastorului Faly

Ce Dumnezeu minunat avem! De 2 ani de când suntem în Madagascar, cu doamna Tahina ne-am întâlnit zilnic (de luni până vineri, ea ne-a ajutat cu fetițele, ne-a ajutat când am făcut orele de limbă etc). Ea a fost persoana cea mai apropiată de noi și mare ne este bucuria să vedem cum Dumnezeu lucrează în viața familiei ei. Soțul ei a terminat școala de teologie din capitală iar de curând conducerea cultului penticostal din Madagascar, i-au găsit pe ei cei mai potriviți să înceapă o nouă biserică, într-o comuna (Ambatolahy) la aproape 300 km depărtare de noi.

Pentru a le arăta prețuirea noastră, i-am invitat la noi acasă pe toți păstorii ADD din oraș împreună cu soțiile lor. Ne-am rugat pentru Pastorul Faly și soția lui, d-na Tahina, i-am încurajat si i-am binecuvantat.

I-am susținut cât de mult am putut în pregătirea mutării lor acolo, de la lucruri mai mari pana la detalii: le-am cumpărat un sistem cu panou solar si invertor pentru a avea lumină, le-am asigurat transportul lucrurilor, și a familiei acolo, iar împreună cu o echipă mare de oameni i-am însoțit la Ambatolahy unde am pregătit un timp de evanghelizare de 3 zile.

În primele două seri am prezentat filmul Isus în două locații diferite. În a doua seară Dumnezeu a făcut o minune: am pornit Video-proiectorul și a ieșit un fum gros din el ca nu am putut sta lângă el. L-am deconectat repede… Și am zis: E Gata! Asta e! Chiar lângă mine era pastorul Tina și i-am zis glumind: punem filmul pe ecranul mic de la laptop… El se pregătea sa anunțe ca nu mai punem filmul și eu am zis sa aștepte puțin… Am apăsat butonul Video-proiectorului și a pornit ca nou, fără sa facă scântei ca pana atunci. Dumnezeu este specialist în miracole! Toată piața s-a umplut de oameni, unii șezând, dar cea mai mare parte au stat în picioare – nu se vede în poza pentru ca era noapte beznă. Filmul a mers pana aproape de final când proiectorul s-a oprit iar de atunci nu a mai vrut sa pornească. Avem mare nevoie de un proiector nou, mic, portabil și cu autonomie internă pe care sa îl folosim în astfel de situații!

Duminică 18 Octombrie, am organizat două programe de biserică în curtea familiei lui Tody. Pentru a avea puțină umbră am instalat o prelată și neavând scaune am improvizat cum am putut – am pus scânduri între scaune, am stat câte doi pe un scaun, am stat pe jos, dar cu toții am căutat umbra datorită căldurii de peste 40 gr C. Foarte mulți oameni s-au oprit la o distanță considerabilă și urmăreau slujba fără să aibă curajul de a se apropia. O femeie a cerut o rugăciune specială de eliberare, dar nu a avut curajul de a spune rugăciunea prin care trebuia să-L primească pe Isus ca Stăpân peste viața ei și nici nu a venit la biserică după aceea. Împotrivirile celui rău sunt foarte mari.

Aceștia sunt “oamenii păcii” care ne-au primit în casa lor, în curtea lor, care s-au pregătit cu ce au avut mai bun pentru a primi familia pastorului Faly și restul echipei, care s-a întors în Antsirabe și Antananarivo după 5 zile. Pastorul Faly, soția lui – Tahina – și cei 3 copii au rămas în cuptorul încins al comunei Ambatolahy (la temperaturi de peste 40°C)

A doua zi după ce ne-am întors acasă, pastorul Faly m-a sunat să-mi spună ca seara, după ce au mâncat, cel de-al doilea fiu al său s-a dus la wc și în timp ce era acolo, a venit un om rău care i-a pus arma/pusca spre cap spunând: dă-mi telefonul dacă vrei sa traiesti! (wc-ul este la doar câțiva m în afara curții, dar este noapte bezna bezna bezna pentru ca nu este electricitate… VEZI ULTIMA FOTOGRAFIE). Copilul i-a dat telefonul și după aceea ei au plecat speriați într-o altă casă pentru a rămâne acolo în timpul nopții. Când s-au întors, au văzut că doar două rațe lipsesc. Tâlharul nu a văzut puișorii de găină și nici nu a furat alte lucruri. Domnul i-a protejat pe toți, dar au nevoie de rugăciune pentru protecție și sprijin! În timp ce am fost acolo, Tody (omul păcii) nu a dormit aproape deloc în timpul nopților, ci a făcut ture pe lângă casă pentru a se asigura ca totul este în ordine! Există o lipsă uriașă de securitate în zonă, deoarece dahalo (hoții de vaci) sunt înarmați și se apropie de sat pentru a fura și jefui oamenii … Lăudam pe Domnul ca nu s-a întâmplat nimic rău, dar au nevoie de sprijin în rugăciune și este nevoie de foarte mare atenție!

Mulțumim tuturor care vă rugați și dăruiți pentru noi. Vrem să vă spunem că resursele financiare sunt importante pentru că ne folosim de bani pentru a face lucrarea lui Dumnezeu, dar foarte importantă este și rugăciunea… Fără a fi protejați prin Sângele Lui Hristos și acoperiți spiritual de biserica din care facem parte precum și prin rugăciunile voastre, nu am avea ce căuta în acest război spiritual, pentru că am fi sortiți eșecului. Dar biruința este a Domnului și alături de El și noi suntem biruitori!

In Numele Domnului câștigăm bătălii după bătălii pentru că: Niciunul nu este ca Tine Doamne, mare esti Tu și mare este Numele Tău prin puterea Ta! Ieremia 10:6

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: