La umbra unui mango

La umbra unui mango
De vorbă cu localnicii. Așa poți afla foarte multe din obiceiurile locale, din cultura locală și multe alte lucruri le poți vedea și experimenta.

Faty – Înmormântare la Ambatolahy, regiunea Menabe, Madagascar

Ne aflam în Ambatolahy în octombrie 2020 când am mers cu o echipa de 24 de oameni pentru a deschide biserica de acolo, în urma seriei de minuni pe care Dumenzeu le-a făcut acolo.

Stăteam la umbra unui mango, nu prea mare, dar de ajuns cât sa ne ajute să ne odihnim puțin la temperaturi de peste 40 de gr C, după o dimineață plină de evenimente. Începeam să servim prânzul (o farfurie de orez fiert simplu cu carne de bibilică proaspăt vânată) acolo, adapostiți de arșița zilei, când dintr-odată auzim mare zarvă și am văzut multă lume care alearga în aceeasi directie. Când ne-am uitat mai bine am văzut și un sicriu purtat pe umeri pe niște rude de lemn de 4 băieti mai tineri. Era practic o înmormantare a unui om, despre care ceilalți spuneau că este posibil să fii murit într-un accident.

Pastorul Tina a intrebat mirat: “Bucurosi în felul ăsta?” era mirat de obiceiul local – alergare și cântare în timp ce duceau mortul la groapa.

În această zonă vrăjitoria este la ea acasă, iar oamenii sunt subjugați acestei practici și acestor demoni fără să știe că doar puterea lui Isus îi poate elibera.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: